Integratieve Kinder Therapie

Wat is integratieve kindertherapie?

 

Integratieve kindertherapie is een kortdurende en intensieve vorm van psychotherapie voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. 

Ieder kind is uniek! Hierdoor is iedere begeleiding een eigen proces voor ieder individu. 

Het kind staat centraal tijdens de begeleiding en bepaalt zelf het tempo, ik handel dan ook vanuit het belang van het kind. 

Integratief betekent dat ik gebruik maak van verschillende verklaringsmodellen en behandelmethoden. Hierbij stel ik niet het systeem of mijn visie als therapeut centraal, maar de klacht van het kind, die we samen onderzoeken. Deze aanpak geeft kinderen de mogelijkheid om verantwoording te nemen voor hun problemen en deze op een eigen, unieke wijze op te lossen.

 

Ik richt me op de binnenwereld van het kind, de relaties binnen het gezin en de relaties in de buitenwereld (zoals school, familie en vriendjes) en bekijk hierbij wat er aan de hand is en welke hulpbronnen het kind kan gebruiken om de klacht op te lossen. 

Tijdens de therapie ontwikkelt het kind inzicht in zijn gedachten, gevoelens en gedrag en kan hierdoor zijn handelen veranderen.

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Natalie. Energiek, nieuwsgierig en doelgericht met oog voor het proces van het kind. Nieuwe kinderen ontmoeten, leren kennen, ontdekken en onderzoeken, alles kan en mag. Ik hou ervan en het geeft mij energie. Voeg daar mijn passie voor mensen en humor aan toe en dan weet je aardig waar ik blij van word in mijn werk. Wie weet tot ziens in mijn praktijk YellowBoot.

 

Wilt u meer weten over Natalie en haar aanpak? Lees dan het onderstaand artikel uit het tijdschrift Kinderwijz, geschreven door Natalie.