Inschrijven

U wilt uw kind(eren) graag inschrijven op onze school? Dat kan in principe al vanaf het moment dat uw kind is geboren. Wij denken echter dat het beter is pas in te schrijven als uw kind wat ouder is (plm. 2 jaar) en u al meer zicht heeft wat het beste bij uw kind past. Meestal is er ook dan nog wel plaats, mocht u daarover twijfelen belt u ons dan gerust even.

Het inschrijven gaat als volgt:

U neemt contact op met ons via e-mail of telefoon (035-6018697) en u vraagt naar Ellen Groen, onze administratief medewerkster, werkzaam op dinsdag en woensdag.

We gaan dan eerst kijken of er plaats is voor uw kind. Dan zijn er 2 opties.

1. Er is plaats. We maken dan een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek met de directeur en een rondleiding door de school.

Vervolgens krijgt u, indien u nog steeds interesse hebt, een inschrijfformulier mee naar huis. Het is dan aan u om daadwerkelijk de keuze te maken voor onze school. Wacht u hier niet al te lang mee, want we gaan als school door met inschrijven en bij een bepaald aantal leerlingen stopt de inschrijfmogelijkheid. We geven dit ook altijd duidelijk aan in ons gesprek met u.

Schrijft u uw kind in, dan ontvangt u van ons een inschrijfbevestiging en is uw kind verzekerd van een plaats op onze school. U mag uw kind overigens altijd maar op één school inschrijven.

2. Er is sprake van een wachtlijst. Dan kunt u besluiten uw kind op deze lijst te plaatsen. Dat wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk een plek beschikbaar komt. Het betreft dan ook geen inschrijving, maar een notitie. Het is in dit geval verstandig, een andere school, die wél plek heeft, te bezoeken en uw kind daar in te schrijven, zodat uw kind verzekerd is van een onderwijsplaats. Zodra er op onze school plaats is en uw kind is nog géén 4 jaar, dan bellen we u op om u te informeren hierover. We volgen dan de procedure verder als bij 1.

In het geval dat er plek vrij komt en uw kind is inmiddels al 4 jaar (of ouder) en bezoekt al een andere school, nemen wij geen contact meer op met de ouders. Het is dan aan de ouders zelf, om contact op te nemen met onze school met de vraag of er plaats is. In Soest geldt de regel dat er dan een overgang kan plaatsvinden ná de zomervakantie, tenzij er de noodzaak is dat het tussentijds (midden in een schooljaar) gebeurt, dit ter beoordeling van beide betrokken schooldirecteuren. Als deze beiden de noodzaak erkennen is een tussentijdse overgang mogelijk.

Wanneer uw kind ingeschreven is op onze school ontvangt u een uitnodiging voor een intredegesprek. Dit is een gesprek waarbij uw kind ook aanwezig is en is bedoeld om de school alvast het een en ander te vertellen over uw kind. We leren uw kind (en u natuurlijk ook) namelijk graag kennen op onze school!

Dit gesprek vindt plaats 2 tot 3 maanden voordat uw kind 4 jaar is. We laten uw kind en u ook de groep zien (voor zover dan al bekend) waar hij/zij op of na de 4de verjaardag zal komen. Uw kind mag 2/3 weken voordat hij/zij 4 jaar wordt ook 5 ochtenden komen wennen of oefenen.

 

loading