Kinderraad

Het doel van de kinderraad is: bespreken wat er leeft onder de kinderen van de school en dit onder de aandacht van de school brengen om er vervolgens, indien mogelijk, iets mee te doen.

Er wordt vooral met de kinderen gesproken onder leiding van 2 mensen uit het schoolteam. De kinderen leren bij de Kinderraad de mening uit hun eigen groep te verwoorden en in de Kinderraad te verdedigen.

Vanaf de start in 2007 -inmiddels alweer 10 jaar geleden- hebben wij als school hele positieve ervaringen met de Kinderraad en zijn er leuke en bruikbare ideeën uit voortgekomen. Zo heeft de kinderraad meegedacht over de tot standkoming van het rapport in 2008 en vervolgens de verbeteringen in 2014. Ook heeft de kinderraad meegedacht over de inrichting van ons schoolplein, het gebruik van de computers en in 2014 zal de raad zich o.a. bezighouden met leerdoelen (zie onze nieuwsbrief van 19 december 2013) en met hoe we nou het beste kunnen werken aan wat in ons Jaarboek op pagina 3 staat: ‘Niemand buitensluiten. En als het onverhoopt toch dreigt te gebeuren dan lossen we het op.’

Vanaf 2016 is duurzaamheid een belangrijk item in de Kinderraad. Het plan is om in 2o17 een afvalvrije school te zijn.

 

 

loading